Patronat de la ciutat antiga

Patronat de la ciutat antiga

Reconeixements a les actuacions respectuoses i de valorització del patrimoni arquitectònic

Sou aquí: Inici Actuacions de valorització CASA DE CONVALESCÈNCIA

CASA DE CONVALESCÈNCIA

Carrer del Doctor Junyent, núm. 1

Dades:

Projecte: RESTAURACIÓ DE LA CASA DE CONVALESCÈNCIA
Promotor: Fundació Universitària Balmes i Fundació Privada Hospital de la Santa Creu
Autors: Vives Bassa Ayala, SCP
Contractista: Teyco, SL
Període d'actuació: 2011-2012

Descripció:

El coneixement en profunditat de la història de l´edifici i una diagnosi exhaustiva van permetre descobrir nous espais, cosa que va permetre recuperar elements tan importants com la galeria i la façana principal oculta durant una bona part de la seva història. Es van estudiar les diferents fases i tipologies constructives i es va elaborar un document de diagnosi amb totes les solucions de reparació i consolidació del conjunt.

L’actuació final va consistir en la restauració integral d’una part de la Casa de Convalescència, per adequar-la a un centre de serveis avançats del futur parc del coneixement i la innovació de Vic.

 

Aquest edifici forma part del conjunt d’edificis més antics fora muralles i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

Aspectes valorats:

  1. Recuperació de la façana i de l’espai públic exterior. Es recupera la composició històrica de la façana principal i part de l’espai públic, on es crea una nova zona d’accés a l’edifici.

  2. Reforç dels sostres. El reforç parcial dels sostres va permetre recuperar tipologies de gran valor arquitectònic com la volta catalana.

  3. Recuperació i restauració interior. Es recuperen i es restauren algunes sales, com la Sala d’Actes de la primera planta, amb una decoració mural modernista acurada o com l’espai general de galeries obertes que s’havien mantingut amagades. Es recuperen materials i tècniques constructives originals de Josep Morató i Codina, un dels membres més representatius de la saga Morató, responsables de bona part del millor barroc català.

Fotografies:

Accions del document
  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...