Patronat de la ciutat antiga

Patronat de la ciutat antiga

Reconeixements a les actuacions respectuoses i de valorització del patrimoni arquitectònic

Sou aquí: Inici Actuacions de valorització CENTRE SANTA CLARA

CENTRE SANTA CLARA

Plaça de Malla, núm. 1

Dades:

Projecte: REHABILITACIÓ DE L’ANTIC CONVENT DE SANTA CLARA COM A CENTRE DE PENSAMENT I RECERCA SOBRE L’ÉSSER HUMÀ
Promotor: Seminari del Poble de Déu
Autors: Agustí Farrés i Crespi
Contractista: Construccions Ferrer, SA
Període d'actuació: 2012-2014

Descripció:

La rehabilitació de l’antic convent de Santa Clara, com a nou centre de pensament i recerca sobre l’ésser humà, ha permès recuperar aspectes de l’antiga casa Espona que havien quedat amagades amb el pas del temps.

És un edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. La rehabilitació s’ha basat en l’adequació de les diferents plantes per oferir el major confort a les persones que vulguin gaudir del nou Centre de pensament. S’ha reestructurat el nucli de circulació de la casa, s’ha potenciat el pati interior amb diferents actuacions, que han consistit a mantenir-ne el caràcter i a retornar el protagonisme a l’escala . La intervenció en la façana del jardí ha permès recuperar la composició original de la casa Espona. S’han recuperat i recol·locat molts dels element arquitectònics i ornamentals rellevants de l’antic edifici.

 

Aspectes valorats:

 1. Recuperació dels espais interiors. Amb l’enderroc dels cossos adossats al pati interior (lavabos, ascensor, cobertes...), s’ha recuperat la dimensió original d’aquest espai, on hi ha l’escala de pedra i les baranes de forja originals.

  S’ha valoritzat la zona de l’entrada principal, amb la qual cosa s’han recuperat la visualització del primer arc i les dimensions d’aquest espai.

  Amb l’enderroc d’un envà, la sala capitular ha recuperat la façana i la relació amb el jardí. (Fotografies 1 a 6)

 2. Actuacions a les façanes. Les actuacions a totes les façanes s’han basat en l’estudi cromàtic i estratigràfic realitzat en el projecte. Es destaca l’actuació de la façana del jardí que ha recuperat la composició original de l’antiga casa Espona gràcies a l’estudi històric efectuat de la finca.

 3. Recuperació d’elements arquitectònics i ornamentals rellevants. S’han mantingut, recuperat i recol·locat diferents element destacats de l’edifici (encavallades, portes, paviments, fonts, arcs, elements de forja i pedra...)

   

Fotografies:

Accions del document
 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...