Patronat de la ciutat antiga

Patronat de la ciutat antiga

Reconeixements a les actuacions respectuoses i de valorització del patrimoni arquitectònic

Sou aquí: Inici Actuacions de valorització LOCAL A LA PLAÇA PARADÍS, 2

LOCAL A LA PLAÇA PARADÍS, 2

Plaça del Paradís, núm.2

Dades:

Projecte: REFORÇ ESTRUCTURAL I CONDICIONAMENT INTERIOR D’UN LOCAL A LA PLANTA BAIXA
Promotor: Magda Sánchez Putellas i Enric Portet Bové
Autors: Frederic Ramos i Casanovas
Contractista: Ausetana de Construccions SCP
Període d'actuació: 2012-2013

Descripció:

Les obres d’adequació d’aquest local van esdevenir l’exemple de la complexitat d’unes reformes que, a part d’integrar i recuperar elements arquitectònics rellevants, van estar condicionades pel reforç dels diferents sostres.

El projecte es basava únicament en l’adequació interior del local de la planta baixa per instal·lar-hi un bar restaurant. La proposta era molt respectuosa amb tots els elements arquitectònics destacables i els valoritzava.

Ara bé, un cop practicades les primeres cales, es van detectar problemes estructurals als sostres existents. A partir d’aquí l’objectiu principal va ser reforçar-los tots amb la solució que millor s’adaptés a la seva morfologia.

De les diferents operacions es destaca el reforç efectuat a la volta catalana.

 

La despesa econòmica que es realitzar per poder resoldre aquests problemes estructurals va ser molt important i, al final, l’activitat que s’hi volia desenvolupar no va prosperar.

Aspectes valorats:

  1. Recuperació de la volta catalana. El reforç estructural de la volta catalana, per la part superior, de gran complexitat tècnica, va retornar a la sala l’aspecte original, sense nervis ni reforços suplementaris. Cal remarcar que aquest tipus de volta, amb fulls de rajol massís, és un element tradicional de l'arquitectura local (Fotografies 1 a 4).

  2. Reforç dels sostres de fusta. El reforç de cadascun dels sostres de fusta va respectar la formalització arquitectònica (Fotografies 5 a 9).

  3. Recuperació dels elements arquitectònics i ornamentals rellevants. En el projecte es mantenien els paviments de lloses de pedra de la part posterior del local i es recuperava part de les rajoles antigues en altres dependències. Altres elements, com l'antic pou, les parets de pedra i els arcs de pedra existents en un dels laterals de la sala de la volta catalana, estaven ocults darrera dels paraments abans d'iniciar-se les obres i es van recuperar amb la intenció de integrar-los als nous espais (Fotografies 10 a 16).

Fotografies:

Accions del document
  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...