Patronat de la ciutat antiga

Patronat de la ciutat antiga

Reconeixements a les actuacions respectuoses i de valorització del patrimoni arquitectònic

Sou aquí: Inici Actuacions respectuoses ESCOLA LA FONT

ESCOLA LA FONT

Ronda de Francesc Camprodon, núm. 2

Dades:

Projecte: AMPLIACIÓ I REFORMA PER A UN CENTRE EDUCATIU INFANTIL- PRIMÀRIA
Promotor: Associació Espai per als infants La Font i Seminari de Vic
Autors: David Alegret, Marc Rifà, Enric Bisquert
Contractista: Construccions Abel i Ferran, SL i Òscar del Olmo Peinado
Període d'actuació: 2012-2013

Descripció:

La implantació d’una nova escola a l’edifici del Seminari de Vic suposa un seguit d’intervencions que segueixen una línia d’integració amb l’edifici existent.

És un projecte realitzat en diferents fases, prèviament a l’estudi d’implantació es va construir una aula de segon cicle d’infantil, ocupant 6 mòduls de la porxada de la planta baixa de l’ala oest de l’edifici del Seminari de Vic. Aquesta aula es construeix enretirant-se una crugia respecte la façana sud per poder tenir una protecció solar a l’estiu i els tancaments es basen en arquitectura en sec, desmuntable pel que l’afectació a l’edifici existent és mínima, únicament pels punts de subjecció del nou tancament a la façana existent. Posteriorment es redacta un estudi previ d'implantació per una escola d’infantil i primària on marca el full de ruta a seguir: l’ampliació d’una tercera aula d’infantil sota la zona porxada de l’ala oest, els desmuntatge d’un mur i buidatge de terres per la posterior adequació interior dels espais semisoterranis, actuacions d’ordenació i millora dels espais exteriors. La segona llicència d’obres es concreta en el buidatge de les terres i les obertures de les finestres

 

Aspectes valorats:

  1. Reversibilitat: Les operacions que s’han realitzat d’ampliació han respectat l’edifici original. Amb una construcció en sec i amb una reversibilitat, ja que s’ha plantejat com una estructura desmuntable que afecta únicament a l’edifici pels punts d’anclatge.

  2. Integració de les obres de reforma en l’edifici original: Les obres de reforma han respectat en tot moment l’edifici existent, tant a nivell de formalització arquitectònica com de materials i cromatisme.

 

 

 

Fotografies:

Accions del document
  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...